woensdag 5 december 2012

Petitie - Nee, 50 miljoen naar gigakippenfabriek Oekraïne

Eerlijk gezegd moest ik even met mijn ogen knipperen om zeker te weten dat er stond wat er stond toen ik dit bericht las. De Europese Unie stelt 27,15 miljoen euro ter beschikking voor de promotie van vlees en melk.

Je kunt het je gewoon niet voorstellen maar het is dus echt zo. We stevenen af op een voedselcrisis, klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis, schoonwatercrisis en noem het allemaal maar op wat voor crises nog meer. Maar toch is er 27,15 miljoen euro nodig, om bijvoorbeeld de plofkip te promoten.
Dat gaan dus weer heel wat ergerlijke momenten opleveren,  als die domme reclame “kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip” langskomt.

En ondertussen bouwen ze, met onder andere Nederlands geld,  in de Oekraïne vrolijk verder aan een gigastal. Maar liefst 117 miljoen kippen worden daar per jaar “geproduceerd”. Te triest voor woorden. Ik hoop  heel erg dat iedereen onze petitie tekent om te laten zien dat we niet willen dat er nog eens 50 miljoen dollar naar deze gigantische plofkippenstal gaat.
http://www.piepvandaag.nl/petitie-oekraine/

Gelukkig ook goed nieuws, want in Polen hebben opperste rechters de onverdoofde rituele slacht verboden. Volgens het constitutionele hof van Polen is het onverdoofd doden dierenmishandeling en dat is in strijd met de Poolse grondwet. Laten we hopen dat meer landen snel volgen.
Hartelijke groeten,Karen Soeters,
Voorzitter PiepVandaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten