woensdag 12 december 2012

Alweer loslaten!

Karin Kanaar - 29 nov 2012

Tijdens mijn werk aan de 09 telefoonlijn van Maylight worden mij de laatste tijd steeds weer dezelfde vragen voorgelegd en daarom kom ik nu met een astrologisch antwoord op al deze vragen.

Het is op dit moment de juiste tijd en het juiste ogenblik om alles wat je nog kwijt wilt aan oude ballast, oud verdriet, oude frustraties en andere negatieve emoties en ervaringen uit het verleden los te laten. We lopen nu naar het eind van 2012 en dit is de perfecte tijd om schoon schip te maken voor jezelf. Ik krijg bijv. ook regelmatig verbaasde therapeuten aan de lijn die klagen over een enorme stilte en terugloop in hun praktijk. Het is alsof het op diverse plaatsen “stil valt”. De economische crisis doet daar nog even een schepje bovenop. Laat dit dan maar gebeuren, ook therapeuten hebben zelf te maken met verwerking en de stilte geeft ons de mogelijkheid om ons wederom in onszelf te verdiepen. Zie het even als een pauze om alles eens na te lopen, door te spitten en vervolgens los te laten.
Je kan de toekomst niet in, je kunt die nieuwe weg niet inslaan als je vast geketend zit aan het verleden. Om vrij de toekomst in te kunnen stappen moet je nu die verwerking aangaan en diep in jezelf schouwen en onderzoeken, voelen en uitdiepen om tot in de kern alles op te ruimen wat je kwijt wilt en wat je tegen kan houden om de toekomst in te lopen. Eind 2012 is de grote kans om dit te doen en voor altijd af te sluiten. De planeten dringen aan tot verwerking.


De vraag krijg ik nu vaak aan de telefoon waarom het voor mensen mensen plotseling stil wordt, het gevoel hebben plotseling niet meer verder te kunnen, neerslachtige en depressieve gevoelens te ervaren die zomaar uit het niets naar boven komen. De herfst geeft altijd al een periode waarin we ons meer in ons onderbewustzijn terugkeren met de natuur als  voorbeeld; het blad valt, kale bomen, de groeikrachten trekken zich naar binnen en werken binnenin om kracht te verzamelen voor het nieuwe voorjaar. Bepaalde diersoorten beginnen aan hun winterslaap. Als het gaat vriezen krimpen we in elkaar van de kou en trekken onze spieren en ons lichaam samen. We maken dan een automatische beweging van afsluiten en naar binnen richten.  De kou en duisternis buiten zorgen ervoor dat we ons meer gaan terugtrekken in ons huis en het donkere gaan onderzoeken en ons meer op ons eigen diepe innerlijk richten. De stilte maakt dat we eindelijk tijd hebben om alles op te ruimen voor het voorjaar en voor het nieuwe jaar weer begint. Mogelijk hebben we even minder behoefte aan relaties en uitstapjes maken en komen we in een verstilling en verdieping terecht. Griep en verkoudheden zorgen er nog eens extra voor dat we minder of niet communiceren en we ook lichamelijk gaan reinigen. Als de Zon weer in kracht en licht gaat toenemen rond 21 december dan vieren we het lichtfeest alleen is het dit jaar toch nog even anders. We zitten in een veel grotere verwerking dan anders. De planeet Saturnus is op zaterdag 6 oktober 2012 in het teken Schorpioen terechtgekomen en dit duurt tot 24 december 2014. Dit soort veranderingen werken in het begin vaak het hevigst dus veel mensen zullen deze planeetkrachten op dit moment herkennen en kunnen plaatsen in hun eigen leven. Eerst voelen en dan opruimen en afwerken. Als we niets voelen kunnen we het ons ook niet bewust worden dus mogelijk voelen we plotseling een oude pijn uit het (verre) verleden. We kunnen dan denken wederom in een soort herhaling terecht gekomen te zijn en dit klopt.

Het lijkt op een stilstand of achteruitgang en het gevoel niet vooruit te komen maakt depressief en neerslachtig maar niets is minder waar want we blijven wel degelijk vooruitgaan. Door het gevoel stil te staan krijgen we als het ware extra tijd en aandacht om dieper te onderzoeken in ons zelf en nog even het oude opnieuw te ervaren zodat we dit voorgoed af kunnen sluiten. Saturnus wil de oude restanten nog even opruimen en Schorpioen is een sterk transformerend teken en deze twee werken uitstekend samen. Saturnus werkt karma af en Scorpio staat voor de dood als transformatie en werkt tot in de kern. Scorpio kent het verschil tussen goed en kwaad en ook op wereldniveau is dat wat er nu staat te gebeuren. We moeten het kwade en negatieve transformeren in het positieve. We moeten eerst de duisternis in en dit transformeren en verteren voordat er ruimte en plaats kan zijn voor het licht. Daarom is het nu het juiste moment om in onszelf te kijken en te voelen en het negatieve aan te zien, te erkennen en vervolgens los te laten en op te ruimen zodat er plaats is voor vernieuwing en licht. Vooral personen met in hun eigen geboortehoroscoop Saturnus in Schorpioen geplaatst of hier krachtige aspecten mee hebben komen in een verwerkingsperiode terecht die veel gaat vernieuwen en daarom  een kleine herhaling in gevoel en emotie brengt; het verleden herbeleven en voelen of we niets hebben laten liggen of overgeslagen hebben in eerdere verwerkingsprocessen. Mogelijk dat het in eerste instantie aanvoelt alsof men terug wordt geplaatst in de tijd en we maar niet verder zijn gekomen. Het is een soort herhalingstherapie.We komen wederom die oude pijn en oude blokkade’s weer even tegen als een soort laatste check-up voordat we er voor altijd en eeuwig afstand van kunnen doen. Het is dan ook vooral belangrijk om deze uitdaging aan te gaan en er niet bang voor te zijn. Het is een tijdelijke fase waarin er nieuwe ruimte moet worden gecreëerd.
Transformatieprocessen zijn nog nooit zo extreem geweest als in deze periode. Alle planeten werken nu samen om het oude los te laten. Er is een verdiepende werking gaande die het slechte op aarde naar boven haalt, zichtbaar maakt waardoor de mens de kans krijgt om dit te transformeren. Als we ons bewust worden van de negatieve krachten die werkzaam zijn op de aarde kunnen we ze aanzien om ze vervolgens los te laten. Zo als het in het groot gaat in de wereld, zo gaat het ook in het klein in ons eigen leven. Het is onze taak ons te richten op onze eigen innerlijke kern, het Ik aan te spreken en te kijken naar onze persoonlijke motivaties en deze bijsturen daar waar nodig is. Nu is het tijd voor de juiste keus.

De tekens Schorpioen, Leeuw, Waterman en Stier zullen hier zeer zeker nog sterker mee te maken krijgen. Voor deze tekens zijn er dus veranderingen op komst in de periode vanaf 6 oktober 2012 tot aan 24 december 2014. Dit is geheel afhankelijk van de persoonlijke horoscoop en in welke horoscoophuizen dit zich gaat afspelen maar zeker is dat er tegenwerking verwacht kan worden, oponthoud, geldproblemen of juridische problemen en verlies. Het is de bedoeling om oude dingen los te laten. Als er wordt meegewerkt dan is het mogelijk om veranderingen door te voeren en kunnen er nieuwe werkzaamheden ontstaan die meer creatieve impulsen activiteren. Veel zal er gaan om een taak, werk, opdracht en verantwoordelijkheid en bezit. Vooral Waterman zal opgestuwd worden en tot nieuwe ondernemingen komen die een vastere structuur gaan brengen en meer innerlijke zekerheden zullen bieden. Schorpioen zal in de verwerking en transformatie geplaatst worden en een andere richting moeten kiezen.

Stier komt in de veranderingen terecht en zal meer geestelijk en psychologisch en spiritueel inzicht zoeken om tot oplossingen te komen in nieuwe situaties in plaats van te veel op de aardse nuchterheid en realiteit gericht te zijn. Leeuw kan in conflicten terechtkomen waar men zal proberen het ego aan te vallen en af te breken. Het is dan belangrijk niet onzeker te worden en het gevoel van eigenwaarde te behouden.
Het besef zal er zijn dat wanneer we obstakels op ons levenspad vinden we een keus kunnen maken om een andere weg in te slaan, een duidelijke keus moeten maken wanneer we op een kruispunt belanden of heel simpel ons pad te effenen. Dit kan soms ook gebeuren door oude karmische schulden te vereffenen.

Saturnus in Scorpio (6/10/2012 t/m 24/12/2014) wordt een periode waarin we een nieuwe innerlijke waarde aan geld gaan toevoegen. We gaan geld en alles wat waardevol is op een geheel andere manier bekijken. We gaan ons werkelijk verdiepen wat van echte waarde voor ons is en waardebepalingen worden opnieuw bepaald en zijn geheel aan transformatie onderhevig. We worden ons bewust wat geld ons uiteindelijk geestelijk kost en gaan onze inzichten hierover vernieuwen en herbepalen. Omdat Scoprio een waterteken is en Saturnus veel aarde in zich heeft zal er veel over veiligheid gaan, onze toekomst veilig stellen en behoudzaamheid en duurzaamheid. Dit betekent dat we nog even doorgaan met de economische crisis omdat dit nodig is om de diepere waarde van geld te ervaren en onderzoeken en pas na 2016 kan er een opleving van de economie te verwachten zijn. Dit zal dan verder lopen richting 2017 en 2020.

Als je meer wilt weten over jezelf, meer psychologische inzichten en verdieping zoekt en wilt weten waar je capaciteiten en mogelijkheden liggen of uit welke elementen jouw persoonlijke geboortehoroscoop is opgebouwd bel me dan via de Maylight consultlijn box 201 als ik op aanwezig sta. Het enige wat ik nodig heb is je geboortetijd, de datum en de plaats waar je geboren bent.
In alle vertrouwen dat je het nieuwe jaar geheel vanuit jezelf tot een persoonlijk schitterend levenswerkstuk weet te maken.

www.denderah.nl

bron: http://www.maylight.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten