vrijdag 3 mei 2013

Vollemaans meditatie van 25 april 2013

Meester Morya,
Soms is het belangrijk eenvoudige handelingen te stellen, niet te ingewikkeld, recht op je doel af, dat het controleerbaar is, dat je voor jezelf voelt wat die handeling te betekenen heeft. Niet zozeer dat anderen dat moeten beoordelen, dat kan natuurlijk ook, maar dat jij getuige bent van wie je bent in je handelingen - kan heel erg interessant zijn om iets met jouw leven te doen, om veranderingen aan te brengen. En in die zin wordt jouw leven een studieobject.

Dat je iedere keer weer in staat bent betere handelingen te stellen, meer aangepast, op een correcte manier leren omgaan met anderen, jouw woorden bewaken, dat je geen grove taal spreekt, dat je keuzes durft te maken in de richting van mooie, goede dingen en dat je vooral het antwoord wat er is durft te peilen.
Want je bent niet zomaar iemand. Als je je gedachten voor een deel kan stopzetten en met je intelligentie verhuist naar je hart, dat je diep in jouw wezen binnendringt en voelt wat jouw hart je te vertellen heeft, daarbij niet kijkend naar je diploma’s, naar je positie, naar het toneel, naar hoe rijk je bent of hoe arm, gewoon al die dingen die in het normale leven spelen, laat je even opzij om gewoon jezelf te zijn, aanwezig te zijn in jouw leven, dan kan op korte tijd heel veel gebeuren, vooral in de dingen die je doet, dat je echt aanwezig bent in wat je doet en in die zin correcties aanbrengt.

Niet te veel tijd verspillen, goeie materialen kiezen om te werken, je stiel leren beter en beter te beheersen, dingen doen die interessant zijn, waar je voelt: dit is een uitdaging, maar het is een stapje vooruit. En in die zin moet je je niet laten vernederen door anderen die kritiek zouden hebben op wat jij doet. Want als je in je werk aanwezig bent is het zo dat dat een eigen logica krijgt, dat je wel eens dingen zou doen die je nooit anders zou doen omwille van het leerproces waar je mee bezig bent. En in die zin moet je je af en toe eens proberen ruim te oriënteren, te herbronnen, nieuwe dingen toe te laten in jouw leven, met iets nieuws starten om te zien wat ook dat kan betekenen in de richting van waar je mee bezig bent.
Dit kunnen heel interessante experimenten zijn om dieper in je eigen leven door te dringen, om te weten wat echt leeft in jouw hart. En dan niet te hard zijn voor jezelf. Als je iets fout doet niet onmiddellijk afkraken, maar leren uit de dingetjes die fout lopen om het beter en beter en beter te doen. Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten