zondag 11 november 2012

Visualisatie- pathworking Samhain
De Houten Brug en Kristaldraak
©Grainne

Ga gemakkelijk zitten, voeten recht op de grond, rug recht tegen de achterleuning.

Sluit je ogen en ga rustig ademhalen, probeer je eigen ritme te krijgen, niet te diep en niet te vlug, gewoon rustig en gemakkelijk ademhalen – ontspan je zo goed mogelijk. Grond je goed door vanuit je stuit een denkbeeldig koord naar de beneden te laten gaan, door de grond, naar de Aarde en nog verder door de korst naar haar centrum en veranker daar je koord tijdens deze reis. Adem rustig en gemakkelijk op je eigen ritme door.Het is herfstavond, buiten is het koud en donker maar je bent warm aangekleed. Je tuurt naar de Maan boven en je ziet haar door de gestalten van de bomen. Ze geeft veel licht af alsof het schemer is. De wind waait en de donkere takken wiegen op en neer, de bladeren laten los en maken nog een dans in de lucht voor ze neervallen. Je voelt ze langs je gezicht vallen, het lijkt of ze je willen plagen maar het voelt juist aangenaam. Je danst mee in je hart en je voeten gaan struinend en  spelend door de ritselende bladeren die op de grond al een bedje gemaakt hebben voor Moeder Aarde. Het grondpad waar je loopt leidt naar een open veld. Het heeft half hoog gras met hier en daar een paar grote struiken en enkele bomen. Je blijft het pad volgende door het veld. In de verte is er een brede houten brug die over een rivierbeek loopt. Het is er verlicht en hoe dichter je de houten brug nadert zie je aan weerszijden steeds beter de grote uitgesneden pompoenen met felle gezichtjes erin. Ze stralen rood/geel licht af. Op het eind van de brug liggen een paar goed gevulde korven tussen het gras die bollig bedekt is met een geruit kleedje. Naast één van de korven staat iemand met een brandende lantaarn in een van de handen te wachten op jouw. Hij of zij wist dat je zou komen. Wie is het? Herken je haar of hem al? Het voelt vertrouwd, loop langzaam naar de brug toe en neem je tijd..………… Hij of zij komt halverwege over de brug je tegemoet lopen en hangt eerst de lantaarn aan een haakje aan de leuning van de brug voor er een hartelijke omhelzing komt van vreugde. Je hebt veel aan elkaar te vertellen en hij of zij nodigt je uit om samen op de rand van de brug te gaan zitten, de benen en voeten net boven het water laat je bengelend onder je. Neem dit moment met je gids of je begeleidster…..  

Plots verandert de schemerige lange brede beek in één grote lichtbron, het schittert als het ware. Het bewegende gras langs de kade van het water wordt donkergroen en okerachtig. Je kijkt meteen naar boven waar het vandaan komt. Eén grote doorzichtige reuzen kristal die deze lichtbron veroorzaakt, waarvan haar lichtstralen steeds groter en langer worden, ze bereiken de aardoppervlakte. In de lucht verschijnt een draak uit dit kristal. Hij rekt zijn doffe zware wakkerende vleugels en hij vliegt uit deze reuzen-kristal. Zijn neusgaten sperren wijd open en spuugt een vlam naar de beek beneden, vlak voor je. Hij komt verder naar beneden en maakt een landing op het eind van de brug bij de korven waar hij zich rustig neerlegt, zijn grote vriendelijke ogen blijven alert. Je wordt bang maar je gids of begeleidster naast je, stelt je op je gemak, wees niet bang, het is de eerste nacht van Samhain, de doden worden levend en Hij beschermd je door zijn licht en krachtig vuur voor wat niet gewenst is. Hij waakt en doorziet alles. Jij mag hem een naam geven naar de kleur of kleuren die hij draagt of de kleur wat jij nodig denkt te hebben…..       Ben je bang of onzeker, roep dan zijn naam en voel je veilig. Kijk gauw voor je… een waterelf met een glinsterende staf. Ze wijst daarmee naar het water en raakt het aan. Zie naar het water, kijk erdoor, het is nu helder en je zult je verleden gaan zien met wat je hebt gedaan in het laatste jaar. Wat heb je tot een goed einde gebracht, welke vruchten heb je geplukt…….  Wees daar dankbaar voor, ook voor de mensen en/of dieren en dingen die daar aan deel hebben genomen. Geef een ieder een gift in de vorm van een bloem, om het even welke je maar wilt geven….  We gaan nu dieper door het water en je ziet wat niet zo goed ging, je hoeft er niets mee alleen waarnemen…. kijk wat je wilt laten sterven of wilt loslaten. Daar is deze periode voor om te rusten en bezien wat losgelaten kan worden, vrij kan komen ter voorbereiding van het Nieuwe Jaar. Is er een last…. laat het gaan en weet dat dit ook goed is. Doe weg wat je niet meer kan gebruiken, zo ontstaat er ruimte voor ontspanning en bezinning, om het oude achter te laten waardoor ruimte komt voor nieuwe leuke inspiraties……  Door het water verschijnt een hand met een diepe donkere rode roos, de arm wordt ook zichtbaar en vaag zie je een herkenbaar glimlachend gezicht door het water schijnen..   het is iemand die je alle geluk wilt wensen en deze roos schenkt. Neem het aan en bedank hem of haar…. 

Daar is het waterelfje weer en haar staf verbreekt de betovering van het water. De draak maakt aanstalten om te vertrekken. Hij geeft nog een groet door een vlam naar de lucht te spugen en vertrekt vliegend naar zijn kristalverblijf terug. Hij heeft iets voor je achter gelaten in een van de korven. Sta op en ga gauw kijken voor de lichtbron verdwijnt. Neem het geruite doek van de korf af en grabbel tussen de granaatappels. Je voelt een zakje en als je die opent zie je een of meerdere kristallen maar welke, misschien ook andere geschenken, een kruid of een bloem, een amulet of een symbool.….       Je mag die meenemen en gebruiken voor jezelf of een ander. Je wilt hem bedanken maar de reuzen kristal neemt haar grote stralen in en haar wezen wordt steeds kleiner tot je haar niet meer ziet en de Maan het licht overneemt. De lichtbron vervaagd maar je weet je kunt hem altijd bij zijn naam roepen. Het is tijd om naar huis te gaan. Neem afscheid van je gids of begeleidster en bedank hem of haar….  

Hij of zij pakt haar brandende lantaarn en blijft op de brug staan tussen de verlichtende pompoengezichten tot je het open veld hebt verlaten. Voldaan volg je het oude vertrouwde pad naar huis terug. De wind is wat stiller geworden, de bomen en bladeren zijn gaan slapen en de Maan lacht je toe. Ze vraagt je terug te komen naar het Hier en Nu. Beweeg je handen en je vingers, strek je voeten en benen, open dan langzaam je ogen.

Welcome Back en neem je tijd.

4 opmerkingen:

 1. Kom eventje een groetje brengen, kijk of het lukt, ik denk het van wel...hahaha...
  knuffff
  Christl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaaaaa, het lukte, nu weet ik ook hoe ik een reaktie moet plaatsen...
  Bussi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you Dear - geen smilies hier dan maar zooo :))) Knufff xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Dank je wel. Misschien gebruik ik 'm wel met Samhain :-)

  BeantwoordenVerwijderen